Живот
24. July 2017 - 21:23

Седумгодишно дете нацрта цртеж: После тоа неговата мајка е уапсена и осудена на доживотен затвор

Аманда Левис (35) осудена е на доживотен затвор поради убиство на ќерката, а клучниот сведок бил неговиот седумгодишен син А.Ј. Детето рекло дека мајката ја удавила нејзината сестра, а како се случило тоа дури и нацртал.

Всушност, Аманда тврдела дека ќерката паднала во базен а сите верувале во таа приказна додека не се појавиле цртежите на детето.

Кога судијата побарал од детето да опише што се случило, тоа рекло: „Ова е мојата мајка и вака ја уби мојата сестра. И ја стави раката преку лицето, за да не вреска“.

Детето подоцна е соочено со својата мајка и тогаш почнало да плаче.

На судењето сведочела и мајката на Аманда која тврдела дека нејзината ќерка ги загубила нервите со девојчето, кое било хиперактивно и имало дефицит на внимание.

Иако е осудена за убиство, неговата мајка тврдела дека некој го наговорил синот да даде таков исказ, додека адвокатот бил убеден дека неговата клиентка е невина.