Балкан
26. November 2019 - 20:40

Шест милиони денари првична помош за Албанија

– Шест милиони денари како првична финансиска поддршка за санирање на последиците од земјотресот во Република Албанија ќе издвои Владата на Република Македонија.
 
Ова беше одлучено вечерва на седница на Владата, а како дополнување на помошта за Албанија, кон оваа земја веќе се упатени и тимови за спасување составени од 30 стручни лица кои ќе учествуваат во акциите за спасување и прва помош за граѓаните во настраданите подрачја.
 
Во оваа првична помош е вклучен и посебен тим со механизација која ќе се ангажира во координираните акции за спасување.