Свет
29. September 2017 - 11:26

Стапува во сила забраната за летови кон Ербил и Сулејманија

Одлуката на ирачката Влада да се забранат сите летови во градовите Ербил и Сулејманија, Ирачки Курдистан вечерва стапува во сила.

Ирачккото Министерство за сообраќај им наложи на меѓународните авиопревозници да ги стопира летовите кон Ербил, главниот град на Ирачки Курдистан и кон вториот по големина град во тој регион Сулејманија.

Регионалните авиокомпании најавија дека ќе ја почитуваат забраната за летови.

Поради тоа до крајот на работниот ден ќе бидат евакуирани сите турски претставници и работници од Ирачки Курдистан.