Македонија
22. јуни 2018 - 14:28

Столтенеберг: Се очекува Македонија да биде поканета во НАТО на Самитот во јули

 Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтелнберг изјави денеска дека на Самитот на Алијансата во јули се очекува Македонија да биде поканета за преговори за членство во Организацијата.

- Оптимист сум дека ќе биде донесено такво решение, како и за тоа дека на референдумот во Македонија ќе има мнозинство за поддршка на договорот со Грција, нагласи Столтенберг.

Генералниот секретар на НАТО повика за позитивен исход од референдумот. Тој појасни дека по референдумот ќе може Македонија да биде поканета за членство во НАТО.