Балкан
25. August 2016 - 10:04

Турски тенкови преминале од граничниот град Каркамаш во Сирија

Десет турски тенкови преминале денеска од турскиот граничен град Каркамаш во Сирија, јавија турски медиуми.

Тенковите и друга техника се упатиле кон градот Џараблус.

Според телевизијата Хебертурк, тие се движат во групи од по 2-3 тенкови.

Специјална техника испратена во Сирија се користи за деминирање. Медиумите во Турција јавуваат дека од сириска територија се регистрирани експлозии и рафални истрели.