Македонија
29. October 2020 - 14:24

Уште една наставничка од Кавадарци позитивна на Ковид-19

Уште една наставничка од Кавадарци е позитивна на КОВИД-19, но таа работи надвор од оваа општина, потврди за МИА д-р Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Во Тиквешко во последните 24 часа се потврдени 12 нови случаи, 10 во Кавадарци и по еден во Неготино и Демир Капија. Тие се на возраст од 34 до 69 години.