Бизарно но вистинито
18. January 2019 - 12:09

Ужас во Австралија: Голем питон сакал да изеде момче на спиење

Родители на 14 годишно момче , кои живееле во зафрлено место во Австралија , ги разбудиле страшни врисоци на нивниот син.

Дотрчале во неговата соба и виделе змија долга три метри , како се обидува да го изеде детето. Питонот бил замотан околу раката на детето и ги зарил забите во дланката.

,,Сакаше да му ја изеде раката.Се боревме со змијата , но колку повеќе ја влечевме , забите влегуваа се подлабоко. ” , раскажува мајката Ема Џексон за австралиската телевизија АБЦ.

На крај мајката зграпчила детска касичка во облик на птица, и ја забила на змијата во устата, а таткото силно ја повлекол главата на змијата и го спасиле детето.

Мајката вели дека речиси секојдневно во нивното место во Квинсленд се соочени со змии , па ги учат децата да не се плашат од нив , но оваа била навистина голема и агресивна.

Детето било префрлено во болница , каде и покрај преживеаниот ужас рекло деке на се плаши од змии , но во иднина ќе биде повнимателен.