Живот
8. April 2018 - 20:39

Ужасни сцени на натпреварот: Се обиде да крене тегови од 160 килограми и се онесвести

Кревачот на тегови од Велс Џошуа Пери се онесвести во текот на натпреварот на Игрите на Комонвелтот во Австралија.

Во финалето во конкуренција до 94 килограми, 27 годишниот Велшанец се обиде да крене тегови тешки 160 килограми. Не успеа да ги подигне на потребната висина над главата, туку во еден момент ги спушти и се онесвести.

Веднаш реагираа лекарите, кои констатираа дека Пери останал без воздух, па го приклучија на кислород.

Сцената изгледаше застрашувачки: