Живот
8. July 2015 - 19:38

В затвор поради неиспрана долна облека на сопругот

Поради расправија за валкана долна облека, односно одбивање да испере, Мексиканката Дулсе Рекена Гарсија помина половина ден во затвор.

Нејзиниот сопруг Едгар Иван Перес Алварадо (26) планирал да излезе со пријателите во кафеана и побарал од сопругата да му испере облека која имал намера да ја облече.

Сомневајќи се во неверство, Дулсе одбила тоа да го стори правдајќи се со замор и желба да гледа ТВ.

Едгар ја пријавил во полиција,  а како причина навел - одбивање брачни должности.

Дулсе немала кај себе 400 пезоси да плати казна и 12 часа поминала во затвор заради неиспрани два пара гаќи и три пара чорапи.

Едгар Иван Перес Алварадо работел како возач на камион.