Балкан
10. September 2019 - 21:19

Ветерот го носеше со 70км на час, брзавме по него, снимка од местото на несреќата на Гру

Ветерот го носеше со 70 км на час, 20 секунди три пати удри од вода, трчавме по него, ова беше најсилниот ветер кој некогаш сум го видел, тој налет на ветер всушност го однесе. Толку брзо се движеше што неможевме да го стигнеме ниту со чамец, ниту со кајт. Видовме дека кајтот се откачи и дека веќе не е врзан. Го баравме каде е и го најдовме. Почнавме со реанимацоја а чамоцот се движеше најбзро што можеше до брегот, цело време му го масиравме срцето. Стигнавме на брегот викнавме итна помош, но кога стигнаа констатираа смрт. Лекарите рекоа дека смртта најверојатно настанала од ударите во водата, вели Алекс за српските медиуми.