Македонија
2. July 2019 - 12:07

Владимир Ѓорчев: 2018 е најлоша демографска година

Под раководство на Зоран Заев и Мила Царевска до лоши демографски и социјални политики 2018 година е најлоша демографска година во историјата, обвини пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Владимир Ѓорчев.

Лани се родиле само 21.333 бебиња, за разлика од 2016 последната година кога ВМРО-ДПМНЕ беше на власт кога се родиле 23.002 бебиња, посочи пратеникот.

Катерина Нешкова