Македонија
8. October 2020 - 11:04

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија прва по смртност во регионот од КОВИД-19

Власта да се грижеше за здравјето на граѓаните, Македонија немаше да биде прва по смртност во регионот од КОВИД-19

Заев и Филипче да се грижеа толку за здравјето на граѓаните немаше Македонија да е на прво место по смртност во регионот.

Владата да се грижеше за ситуацијата со КОВИД-19 немаше здравствениот систем да е пред колапс.

Уште не е започната сезоната на грип, Македонија веќе има наплив на новозаразени од корона вирусот.

Ако состојбата е алармантна денес, што може граѓаните да очекуваат за месец или два?!

Македонија е единствена држава, која поради неспособноста на Заев и Филипче немаше крај на првиот бран на корона вирус.

Бројката на новозаразени не се намалува туку расте од ден во ден, и секој ден сме соочени со нов пик.

За несигурноста која ја внесоа кај граѓаните, мора да има одговорност.