Македонија
30. December 2020 - 15:45

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ прво го наполнија судството со нивни луѓе, а сега ќе чистат неподобни

Заев и Маричиќ го наполнија судството со нивни кадри, а сега се закануваат дека ќе чистат неподобни.

Заев и Маричиќ ветуваа независно судство, а 4 години гледаме како ги ставија судиите и обвинителите под нивна капа. Заев нарачува, Русковска извршува, а Кацарска пресудува. Тоа е системот кок функционира веќе 4 години.

Нема никаква одговорност за ниту еден член на власта.

Правосудните институции не реагираа на изјавата на Бојан Јовановски дека парите од Рекет завршиле кај Зоран и Вице Заев, органите немаат реакција ниту на аферата од 200 милиони евра на Еуростандард, 200 милионската афера со ШИК ЈЕЛАК, Леонардо, Сар Хемс и други, каде вмешани се врвот на власта.

Заев ќе го чисти судството за да може непречено да продолжи со криминалот како и до сега.

Заев сака да ги дисциплинира сите непослушници и неподобни за него.

Судиите ќе треба да бидат оценувани од лица како шефот на кабинет на Црвенковски, сопругата на директорот на Јавното комунално претпрјатие во Струмица и Весна Дамева која цела јавност ја гледаше на слики од штабови на СДСМ.

Заев не сака да спроведе реформи. Заев сака да го потчини судството.