Балкан
29. October 2020 - 11:33

Во рудник кај Пешкопеја загинаа тројца рудари

Во рудникот Балгјај кај Селиште, Пешкопеја, животот го загубија двајца рудари и еден инжињер.

Нивните безживотни тела се извлечени утрово, по 48 часа, од последниот контакт со нив.

Според полицијата животот го загубиле инжињерот Исмаил Хоџа(64) жител на Пешкопеја и рударите Фатос Ческу (55) и Ружди Рушити(33) и двајцата од Булќиза.

Првичните сознанија наведуваат на тоа дека смртта нјаверојатно настапила од задушување со гас. Истрагата продолжува за целосно расветлување на причните за оваа трагедија.