Балкан
2. September 2016 - 18:45

Во Србија уапсен хрватски разузнавач

Оперативците на српската Безбедносна информативна агенција (БИА) во Белград уапсија хрватски разузнавач.

Уапсениот е агент кој имал државјанство и на Србија и на Хрватска, а работел за хрватската разузнавачка служба 

Акцијата е спроведена во соработка со Високото јавно обвинителство во Белград.