Македонија
25. October 2021 - 20:09

Заев: Некој вели само 4 платформи отстранил Мерко тој вели 24 и продолжува, ја прими пораката кога се одреков од него

Премиерот Зоран Заев во вечерашното гостување во Тема на денот во Дневникот на Сител рече дека кога тој се оградил од градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко тој почнал да ги руши дивоградбите.

- Со прочистувањето 450 луѓе беа сменети. И повторно ќе има промени, тоа не е спорно. Јас кога реков се оградувам од Мерко, стигна и до него пораката, тој почна да отстранува објекти. Некои велат само четири платформи се, тој вели дека се 24 и продолжува понатаму. Благодарение на тие пораки во политиката, УНЕСКО ни даде уште две години за ги средиме работите, рече Заев.