Балкан
9. February 2023 - 9:06

Закана за поставена бомба на Софискиот аеродром, се евакуираат патниците

На аеродромот во Софија се спроведува специјална полициска акција поради сигнал за поставена бомба, јавија софиските медиуми.

Од патниците и посетителите на двата терминала е побарано веднаш да излезат надвор од зградите и да го чекаат крајот на полициската акција. Закана за посетавена бомба на тој аеродром е добиена утрово околу 8:30 по локално време.