Македонија
4. October 2022 - 11:00

120 санкции за брзо возење на подрачјето на СВР Тетово, 9 возеле со над 70 км/ч повеќе од дозволеното

На 03.10.2022 од 07.00 до 12.00 часот полициски службеници на СВР Тетово спроведоа акциска контрола за брзина со која се движат возилата, а во која вкупно биле изречени вкупно 120 мерки (ТЕ-88 и ГВ-32).

Деведесет и три од мерките (ТЕ-70 и ГВ-23) се однесувале на пречекорување на максимално дозволената брзина надвор од населено место, при што 9 возачи-прекршители пречекориле за повеќе од 70 километри на час (ТЕ-7 и ГВ-2).

Покрај ова, санкционирани се и 27 возачи (ТЕ-18 и ГВ-9) кои ја пречекориле брзината во населено место, а констатирани и со соодветни поднесоци биле заокружени и 2 други видови сообраќајни прекршоци (ТЕ-1 и ГВ-1).