Спорт плус
19. March 2018 - 9:29

Ајановски со бронза на БП во маратон

Македонскиот атлетичар маратонец Кокан Ајановски го освои третото место и бронзениот медал на Балканскиот шампионат што се одржа во Лимасол, Кипар. Нашиот атлетичар маратонската патека ја истрча за 2:48.12 часа.

Балканскиот шампионат се одржа во рамките на маратонот во градот Лимасол.