Живот
5. September 2017 - 20:14

Ако ја имате оваа банкнотаза неа може да добиете цело богатство

Погледнете меѓу старите работи, можеби имате една ваква.

Токму оваа банкнота се продава на многу сајтови за огласување, а на еден од нив достигна цена и до 1000 евра. Станува збор за банкнотата со сериски броеви: AA 0015483, AA 2359820 i AA 4339665.

Вредноста на оваа „најтешка“ југословенска банкнота се крие во погрешната година на смртта. Наместо 1980, напишана е 1930 година како смртта на Тито.