Живот
27. October 2015 - 12:55

Без парче облека: Се возеа голи на ролеркостер, но со добра причина!

Речиси 60 мажи и жени учествувале во обид да стигнат до нов светски рекорд во најмасовното голо возење на ролеркостер. Нивната цел не била само забава, туку и да соберат 10.000 фунти за лечење на рак.
 
И покрај студот, посетителите на забавниот парк „Островот на авантурата“ во Саутенд се качиле во турата наречена „Зелен крик“ без ниту едно парче облека.
Тие не успеале да го соборат Гинисовиот рекорд од 102 лица, поставен на истото место пред пет години.
 
Сепак, тие биле пресреќни бидејќи успеале да соберат 10.000 фунти за една локална болница.