Македонија
22. January 2020 - 11:36

Без струја утре повеќе делови на Скопје

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Сопиште, Кисела Вода и Центар, соопштуваат од РЦУК – Скопје.

Во периодот од 08:30 до 13:00 часот без напојување со електрична енергија ќе останат корисниците од улиците 23, 25, 27, 29 31, 33 и 35 во село Сопиште, Општина Сопиште.

Во периодот од 08:30 до 15:30 часот без струја ќе бидат корисниците од улиците „Серска“ и „Чедомир Кантарџиев“, Општина Кисела Вода.

Во периодот од 08:45 до 11:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од СВР на ул. „Васко Карангелески“, дел од истата улица и ул. „Ангел Димовски“ и ОУ „Љубен Лапе“, Општина Центар.

·Во периодот од 09:30 до 12:00 часот без струја ќе останат корисниците од ул. 8 и ул. 10 во село Долно Соње, Општина Сопиште.

Во периодот од 12:00 до 15:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул. „Даме Груев“ бр. 5 и другите стопански и нестопански објекти до ОУ „Гоце Делчев“, Општина Центар.