Македонија
30. May 2023 - 18:52

Билјана Ангелова од Економскиот институт е нов ректор на УКИМ

Професорката од Економскиот институт Билјана Ангелова е нов ректор на УКИМ.

Според информации од универзитетот Ангелова има освоено убедливо најмногу гласови, со двојно помалку гласови на второ место е професорот на ФЕИТ Димитар Ташковски, а на последно шесто место е професорот Ратко Дуев.

Во следните три работни дена кандидатите ќе имаат можност и да поднесат приговор. Доколку има потреба од прегласување, тоа ќе биде спроведено на 9 јуни, а конечните резултати од изборите треба да бидат соопштени на 15 јуни