Македонија
10. October 2019 - 16:43

Дебата за професионалните стандарди на новинарството

Новинарството се наоѓа во фаза на самоуништување, преполно е со дезинформации и полувистини, а акредитирањето на новинарите нема да го реши проблемот со лажните вести, сметаат од новинарската фела.

Од власта, пак, бараат брзо решение за справување со лажните вести бидејќи сметаат дека токму тие се новото оружје за масовно уништување, а граѓаните тешко ги препознаваат ваквите дезинформации.