Бизарно но вистинито
16. October 2015 - 23:34

Две години живеел со чечкалица во срцето

Аргентинецот Хорасио Видела со месеци боледувал од разични инфекции, се додека хирурзите од срцето не му извадија чечкалица.

„Знаевме дека треба да му извадиме страно тело. Мислевме дека тоа ќе биде катетар. Кога со колегите погледнавме подобро, не можевме да веруваме дека во срцето има дрвена чечкалица“, изјави докторот.

Тој објасна дека чечкалицата поминала од дигестивниот пат во крвниот систем до срцето.

За среќа таа била отстранета без компликации.