Македонија
8. May 2018 - 11:18

Единствена Македонија: Владата во моментов е збирштина на терористи на ОНА

„Со назначувањето на Џезаир Шаќири за советник за безбедност на Зоран Заев повеќе нема дилема. Сега на сите ни е јасно дека марионетската влада во Скопје станува најголем непријател  на македонската држава. 
 
Владата на Република Македонија во моментот е збириштина на терористи од ОНА, шарените како испоставана странски служби, поданиците на Сорос, одродени Македонци со изгубено национално чувство. 
 
Со ангажирањето и на Џезаир Хоџа како исламско -фундаменталистички фанатик и директен извршител на убиството на припадник на МВР во ТЦ „ Чаирчанка“, се наметнува прашањето, дали со ваквиот состав на владини функционери на антимакедонска основа Зоран Заев прави очајнички обид за конечна пресметка со македонскиот народ и рушење на државата, а антидржавни функционери ќе му послужат за таа цел. 
Единствена Македонија ќе го организира и поведе народот во општонародниот фронт како единствен начин да се спротиставме на хунтата на Зоран Заев за рушење на Македонија. 
 
Единствена Македонија и македонскиот народ мора да ги победат непријателите на македонското дело и сите кои учествувале во политиките на антимакедонска и антидржавна основа, ќе одговараат“, се вели во соопштението на Единствена Македонија.