Македонија
23. March 2021 - 17:52

Филипче: Платите во здравството постојано растат

Министерот за здравство Венко Филипче на својот фејсбук-профил напиша дека платите во здравството постојано растат и значително придонесуваат во растот на просечната плата.

-Кумулативно, заедно со сите зголемувања досега, вклучително и зголемувањата во месец февруари 2020 година, основната плата на лекарот специјалист ја зголемивме за 40 отсто, на медицинските сестри помеѓу 20 и 23 проценти. На општите лекари за 25 отсто, а на здравствени соработници за 15 проценти, напиша Филипче.

↗️ Платите во здравството постојано растат и значајно придонесуваат во растот на просечната плата. ↗️ Кумулативно,...

Posted by Венко Филипче on Вторник, 23 март 2021