Македонија
19. October 2020 - 19:18

Голем дефект кај Олимписки, половина Скопје без вода

Во услови на епидемија половина од главниот град од попладнево е оставен без вода за пиење каде во моментов има над 2600 активни случаи на корона вирус. 

Според информации на Водовод и канализација станува збор за голем дефект во реонот на Олимписки базен, а со вода за пиење поголем дел од градот се снабдува со цистерни. 

Повеќе информации во вестите во 21:00 часот.