Македонија
24. April 2024 - 9:47

Излезноста до 9 часот изнесува 3,85 отсто

Излезноста до 9 часот на првиот круг претседателски избори е 3,85%, соопшти претседателот на ДИК, Александар Даштевски на првата прес-конференција.

Од вкупно 1.814.317 избирачи, од отворањето на гласачките места, до 9 часот гласале 25.744 гласачи.