Македонија
24. April 2024 - 10:27

Излезноста во Струга до 9 часот 2,4 отсто, во Вевчани 5,5 проценти

На првиот круг од претседателските избори во општина Струга до 9 часот излезноста е 2,4 отсто, а во Вевчани 5,5 проценти, информираат претседателите на општинските изборни комисии Минир Жута и Менка Кукоска.

Изборниот процес во двете општини почна во 7 часот утрово и, според претседателите, тече непречено.

Во општина Струга право на глас имаат се 60.894 гласачи, а ќе гласаат на 101 избирачко место, додека во Вевчани во единствениот избирачки список регистрирани се 2.072 гласачи, кои правото на глас можат да го остварат во едно од трите избирачки места.