Бизнис
14. August 2020 - 13:15

Муратовска: Нема опасност од недостаток на производи

Пандемијата ја намали работата на превозниците за 40 проценти а цените за транспорт се паднати до 50 отсто, вели Биљана Муратовска од МАКАМТРАНС.

Сепак вели превозниците возат и со овие цени и се реализираат нарачките. Но се стравува дека со ваквиот пад на цените ќе страдаат оние со 1 до 5 камиони.

Македонските превозници се изборија за нив да не важат ниту PCR тестови кои надлежните во Грција сакаа да ги воведат за влез на транспортерите во земјата.

Повеќе за ова гледајте во вестите во 16 часот.

 

Ирена Чачкова