Бизнис
17. May 2024 - 12:33

Ново задолжување од 35 милиони евра

Од денес може да се каже дека должиме нови 35 милиони евра откако на официјалниот пазар на Македонската Берза веќе котираат државните обрзници издадени минатата недела.

Станува збор за две обврзници со рок на доспевање за две односно 15 години со вкупна вредност од 34,8 милиони евра.

За двегодишните обврзници Владата плаќа камата од 3,85% додека за 15 годишните 5,6%.