Балкан
11. November 2016 - 21:18

Осум лица уапсени на Косово поради шверц со луѓе во Западна Европа

Косовската полиција соопшти дека уапсила осум членови на криминална група, која се занимавала со нелегално пренесување на луѓе во западноевропските земји.

Осуммината биле уапсени во три градови со помош на Европол и полициите на Унгарија, Хрватска, Словенија и Италија.

Полицијата тврди дека бандата илегално шверцувала 35 малолетни етнички Албанци, главно во Италија, а за извршената работа добивале околу 3.500 евра за човек.