Македонија
11. јуни 2024 - 12:14

Почна седмиот Македонски енергетски форум

Денеска во Скопје се одржува Седмото издание на Македонскиот енергетски форум. На форумот се дискутира за воспоставување енергетска сигурност и безбедност во регионот, трансформација на енергетската инфраструктура, еколошка одржливост, примена на технологија и иновации, како и за финансирање на реформите кон зелена транзиција. 

Свое обраќање имаа мандарот Христијан Мицкоски, како и амбасадорката на САД Агелер и евроамбасадорот Гир.