Бизнис
21. March 2017 - 8:22

Почнува 43. Саем на мебел во Скопје

На Скопски саем од денеска до 26 март се одржува 43. Меѓународен саем на мебел, опрема за домаќинства и јавни објекти, репроматеријали и машини за индустријата на мебел.

Над 400 изложувачи од Македонија, Србија, Хрватска, Грција, Италија, Босна и Херцеговина и Словенија ќе се претстават во вкупно 11 хали со мебел и опрема за домаќинства, како и една хала наменета за машини и репроматеријали за индустријата за производство на мебел.

Саемот ќе биде отворен од 10 до 20 часот, цената на влезницата е 100 денари за индивидуални и 50 денари за групни посети и студенти.

Секоја година Саемот на мебел има над 50.000 посетители, а годинава освен изложувачи на мебел, учество ќе земат и повеќе банки и осигурителни компании кои на посетителите ќе им ги понудат поволностите за кредитирање и осигурување на своите домови.