Македонија
5. August 2021 - 14:39

Пожар избувна во „Холидеј ин“

Помал пожар попладнево избувна во хотелот „Холидеј ин“ во центарот на Скопје. Пожарнот е изгаснат по брзата интевенција на пожарникарите, кои со три возила за неколку минути пристигнаа кај хотелот.

Како што информираат од Територијалната противпожарна бригада на Град Скопје (БППЗ), опжарен е градежен отпад од хотелот, кој е во фаза на реновирање и нема гости.

Пријава за пожар поладнево е пристигната и за локација во близина на касарната во Ѓорче Петров, каде е упатена една противпожартна екипа.