Македонија
4. March 2021 - 21:22

Пожар кај езеро Треска, пожарникарите спречувани да го гасат пламенот

Пожар го зафати комплексот Треска, а пожарникарите биле спречени да влезат. Интервенирале на повик но кога пристигнале капијата била затворена. Побарале полициска асистенција за да го скршат катанецот на капијата. По некое време пристигнал директорот на комплексот и отклучил. Пожарот за тоа време се проширил на 3000 метри квадратни а гореле стрништа и ѓубришта.

- Во 17:15 е пријавен пожар на езеро Треска на површина од околу 3,000 квадрати зафатена од нискостеблеста шума и ѓубриште. 

Интервенирано е со 2 ПП возила и 5 пожарникари и пожарот е локализиран.

Но при нашата интервенција наидовме со проблем. Капијата на езерото беше заклучена и не можевме да влеземе да интервенираме, побаравме асистенција од полиција но на лице место дојде Директорот на самиот комплекс езеро Треска и ја отвори капијата.

Но беше загубено време за брза интервенција поради затворената капија повеќе од 20-30 минути, изјави командантот на противпожарната бригада - Скопје Владимир Симоновски.

 

Мирјана Давидовска