Македонија
18. April 2024 - 12:42

Приватните специјализанти од понеделник се селат пред здравство

Приватните специјализанти штрајкот го селат пред Mинистерството за здравство.

Во понеделник точно во 5 до 12 како симболика за спас на мак здравство ќе се соберат пред канцеларијата на министерот за да може од блиску да ги види и слушне нивните основни барања.

Наместо поддршка велат дека изминатите денови имаат притисоци од постарите колеги и дел од професорите.