Бизнис
27. January 2023 - 10:11

Произведени 18.449 мегават часови електрична енергија

 АД ЕСМ вчера произведе 18.449 мегават часови електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбената индустрија и други витални држави субјекти.

-Во термоелектраните се произведени 11.850, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци 6.599 мегават часови електрична енергија, посочуваат од Владата.