Бизнис
3. December 2020 - 17:51

Пуштена првата двострана фотонапонска централа во земјава

Започна со работа првата двострана фотонапонска централа во земјава, лоцирана во Неготинско, која што произведува електрична енергија и од сончевите зраци, но и од одблесокот на светлината.

Ова е прв реализиран проект од јавниот повик за изградба на фотонапонски централи на приватно земјиште. Останатите ќе бидат готови до средината на следната година.

Мирјана Јовеска