Бизнис
8. August 2022 - 9:57

РКЕ ќе одлучува за цените на горивата

Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе носи нова одлука за цените на горивата.

Според последната одлука од РКЕ, донесена во петокот, цената на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се намали за 2 денари, додека на останатите нафтени деривати цените останаа непроменети.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 93,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 94,00 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 93,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 91,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 53,343 (денари/килограм)