Бизарно но вистинито
22. November 2017 - 20:46

СТРАШНО: Што направила со своето тело… Таа има само 24 килограми

Нејзината борба со анорексијата започнала кога имала 13 години. Била покрупна девојка и затоа децата на училиште ја малтретирале. После секое јадење таа почнала да повраќа, а набрзо ритуалите во пореметувањето на исхраната го превземале нејзиниот живот.

Веќе 16 години Стефани е анорексична. Неодамна таа се обидела да се самоубие со таблети против болки, па нејзината сеста Џенет, во очајнички обиди да ја спаси се обратила на екипата од емисијата The Doctors во кој тим од доктори ќе се обиде да и помогне на младата жена.

“До сега успеав да преживеам, но никогаш не живеев. Моето пореметување во исхраната ми е единствената врска која ја имам” кажува стефани која неколку пати била на лекување, но неуспешно.

Нејзината борба со анорексијата започнала кога таа имала 13 години. Била покрупна девојка и затоа децата на училиште ја малтретирале. После секое јадење таа почнала да повраќа, а набрзо ритуалите во пореметувањето на исхраната го превземале нејзиниот живот.

“Можам да преживеам со 100 калории на ден, а знам да вежбам и по 10 часа” кажува Стефани која во еден период имала само 24 килограми.

Нејзината сестра Џенер кажува дека три дена незнаеле дали ќе се разбуди откако ги испила таблетите. Покрај тешката депресија, Стефани кажува дека таа длабоко во себе има надеж дека ќе и биде подобро.

“Нешто во мене сеуште верува бидејќи мора да постои начин да се излечам” кажува Стефани која следните пет месеци ќе има поддршка од експерти.