Македонија
21. February 2024 - 12:40

Тошковски: Брисел нема да прави проблем за патувања со пасош Република Македонија, пратениците да ја продолжат нивната важност

Македонските граѓани со пасоши со старото уставно име без проблем ќе може да патуваат помеѓу земјите во Европската Унија.

Ваков допис утрово добил техничкиот министер за внатрешни работи од комитетот за патни исправи на Европската комисија 

По ова Тошковски кој беше гостин во утринската програма вели дека Македонија останува единствена држава која на сопствените граѓани им го ограничува правото на движење, само затоа што одредени пратеници не сакаат да ги поддржат измените на Законот за патни исправи