Македонија
24. April 2024 - 10:33

Во Штип на гласање до 9 часот излегле 5,27 отсто од гласачите

Во Штип до 9 часот на гласање излегле 5, 27 отсто од вкупниот број на избирачи информира претседателот на Општинската изборна комисија (ОИК) Штип, Виктор Вацев. Посочи дека без проблем започна гласањето во Штип. Сите 74 избирачки места беа навремено отворени во 07:00 часот утринава. Вкупно 41 489 избирачи имаат право на глас на територија на Општина Штип.

Гласањето се одвива со апарати за читање отпечаток од прст, кои засега функционираат без проблеми. Но, алтернативни решенија има и доколку се појават проблеми со апаратите, се со цел граѓаните да можат да го остварат своето право на глас.

- Засега гласањето се одвива без никакви проблеми, гласањето се одвива со апарати за читање отпечаток од прст, тие функционираат без проблеми, додава Вацев.