Балкан
26. March 2020 - 9:39

Во Србија уште двајца починати од коронавирус

Во текот на ноќта регистрирани се два нови смртни случаи од Ковид-19 во Србија.

Станува збор за 80-годишен маж кој бил хоспитализиран во Клиниката за инфективни болести, и во последните неколку дена бил на респиратор. Боледувал и од неколку болести претходно.

Втората жртва е 62-годишна жена од Ниш, која исто така била на респиратор, која имала неколку хронични заболувања.