Балкан
13. July 2020 - 15:29

Задолжителен негативен ПЦР тест за граѓаните од Македонија, Црна Гора и БиХ при влез во Косово

Денес владата на Косово ја одобри и ја соопшти одлуката за задолжителен негативен тест на коронавирус за граѓаните кои доаѓаат од Македонија, Црна Гора и Босна и Херцеговина.

Граѓаните од овие три држави мора да поседуваат негативен ПЦР тест, не постар од 72 часа. Од Косово најавуваат дека граѓаните на овие три земји се исклучени од оваа одлука доколку влезат во земјата преку аеродромот „Адем Јаштри“. Тие нема да мораат да приложат негативен ПЦР тест, но ќе потпишат изјава дека ќе го напуштат Косово во рок од 3 часа.