Живот
22. April 2016 - 21:13

Знаете ли колку луѓе се пијани во моментов?

Денес имаме четири интересни факти за вас, меѓу кои и колку луѓе во светот се во алкохолизирана состојба во моментов…

Во секој момент има по 0,7 % од вкупната популација во светот, што значи дека во овој момент по 50 милиони луѓе се „дрва“.

Узенгија е единствената коска на телото која никој не ја скршил во скијачка несреќа.

Сите медали доделени на Зимските олимписки игри во Ванкувер се направени од скапоцени метали добиени со рециклирање на стари телевизори и компјутери.

Пронајдена е вид на бубачка во САД која може да преживее замрзнување.