Македонија
24. April 2024 - 20:45

ДИК: 46,36% oбработени

Според досегашните обработени податоци од Државната изборна комисија:

Гордана Силјановска Давкова - 144.937

Стево Пендаровски - 71.181

Бујар Османи  - 67.592

Арбен Таравари - 49.409

Максим Димитриевски  - 30.757

Билјана Ванковска Цветковска - 17.129

Стевчо Јакимовски  - 3.774