Живот
19. February 2024 - 16:10

Екс ракометарот на Вардар, Мартин Сипковски – Прв Македонец што потпиша за престижна турска модна агенција

Екс ракометарот на Вардар, Мартин Сипковски( 19) е првиот Македонец кој потпиша договор со престижна модна агенција  од Турција.

Мартин е висок е 186 см, а тежок 70 килограми и е студент на факултетот за бизнис и менаџмент во Скопје. Поради повредата на вратот Мартин се откажува од неговата најголема љубов ракометот.

Ова младо момче од скопски Аеродром веќе на големо се спрема да ги освои модните писти, а неговото заминување во Истанбил, Турција ќе го искористи за кастинзи за повеќе модни куќи и брендови за машка мода.
 
Мартин е првиот македонец кој успеа да влезе во потесниот круг на момчиња кои сакат да се занимаваат со моделинг.