Македонија
9. August 2016 - 18:29

Компанијата која го гради автопатот Кичево-Охрид со механизација помага на терен

 
Албанската компанија Викторија Инвест која го гради автопатот Кичево-Охрид помага на терен за настраданите од поплавите.
 
По барање на министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски, испратена е машинерија во поплавените подрачја Стајковци и Асан Бег.
 
Од компанијата испратија на терен 8 камиони, 2 багери за товар и 2 скипери.
 
По барање на Мисајловски, компанијата веднаш излезе на терен да им помогне на граѓаните.